Thursday, March 31, 2011

Aiman dah 5 bulan...

Salam semua....


Ye... sya tahu, anak baru sorang, sibuk dah mengalahkan orang beranak lima. Tak sempat2 nak update blog. ok i update cepat2 ye...


Syukur Alhamdulillah... esok Aiman genap 5 bulan. Sekekap je rasanya masa berlalu, macam terbayang2 Aiman dalam incubator, sekarang dah depan mata.

To date, Aiman is doing fine, semakin mudah nak dijaga, compared to masa mula2 bawak balik rumah dulu.

1. Fav sleeping position, menirap. Tido dah semakin lasak sekarang. Sedar2, dah berubah kedudukannya.

2. Fav time of the day beside minum susu is mandi. Kalau pepagi tu, selagi belum mandi, jgn harap dia nak duduk senyap. Kalau tertidur pun, ngam2 8.30 mesti celik mata, sibuk2, bising2 nak mandi. Once kita bukak je seluar or butang baju, terus senyum, macam tau2 nak mandi.

3. Current weight is 4.5kg and length 55cm. Ok sebab peningkatan mmg every month. Memang tak sama mcm baby cukup bulan, but ikut kata doc, as long as he's growing steadily, nothing to worry. Usually after 1 year baru prematue baby kejar baby normal in term of size and development.

4. Baru menunjukkan kecenderungan untuk mengiring. Meniarap baru sekali, tu pun secara tak sengaja rasanya. Tp kalau kita yg tiarapkan, dah pandai pusingkan badan terlentang.

5. Sangat suka tengok kamera. Tak kisah la kalau tgh buat apa2, once kita halakan kamera, terus stop doing anything and will stare pada kamera tu. Mmg susah nak dapat gmbr tengah senyum sbb selalu serius je tengok kamera

6. Suka stare at people yg jarang/ br jumpa. Suka kerut2 kan dahi. Ni mmg tabiat i masa mengandung, suka kerut dahi hehehehe sambil marah budak2...

7. His fav person is Tok Abah, my fateher. Amboi kalau jumpa dgn Tok Abahnya, mmg kuat bersembangnya...

8. His fav time untuk bersembang dgn kitorg pulak, pg2 buta, ikut mood dia la pukul 4 ke, 5 ke, kalau nasib baik, pukul 6 baru bangun... once dah bangun, hah tok sah harap la dia nak tido balik, smpi dah mandi.


Ok la, sampai sini dulu. Kalau ada masa, update lagi. Untuk mengubat rindu, tatapla video Aiman ni ye...


video
video

4 comments:

  1. aiman dah besar...dah makin comel..dah makin kuat...

    ReplyDelete
  2. comelnya aiman. mata sepet and cute sangat :). geram aunty tgk. ntah bila la dapat nak jumpa aiman ni. abg hadif baru keluar hospital ni.

    ReplyDelete
  3. : ni mak sedara y bakal jadi kesayangan aiman nanti . hehehehe ...

    ReplyDelete
  4. ala.. xdapatla nak tgk video ni kat opis. nanti balik Nuurill tgk.
    Sekarang sapa jaga Aiman dear? Xpe Aiman kecil sikit sekarang, nanti dia dah kejar semua orang, hah x larat nak dukung nanti. :)

    Inda take care ya!

    ReplyDelete