Thursday, June 24, 2010

...

Salam...
Currently missing my husband sooo much!!!!

MARAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tau la... anak2 pakcik makcik ramai....
Tau la... semua dah kerja2....
Tau la... gaji semua besar2....
Tau la... semua mampu beli kereta...
TAPI......
Janganlah amik semua parking sampai orang lain kena parking berbatu2 jauh dari rumah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GERAM BETUL LA...
Ni bukan kali pertama, dah berkali2, asal nak parking je, depan rumah aku, asal nak parking je, depan rumah aku. Ingat aku ni tak de duit nak beli kereta ke?
TENSION!!!!!!
Sori la ye... selalu my husband ada, boleh mengumpat mencaci eh silap... mengadu domba. Ni, my husband pulak not around. Adoiii... bertambah tensen

Monday, June 21, 2010

Update Kondisi Terkini...

Salam semua....
Disebabkan ramai kawan2 yg selalu ke sini rata-ratanya sudah melalui pengalaman ini... ada beberapa pertanyaan yg diharap dapat dibantu oleh rakan2 sekalian...
  1. Constipation problem~ pernah alami situasi sebegini? Lately asyik sembelit je. Sometimes i kena guna yang cocok kat buntut tu (which my husband is more than happy to help ;p) Hehehe, terpaksa, else mmg fobia nak ke tandas. I tried drinking extra, but end up buang air kecil banyak pulak. Also, i sedang amalkan makan buah2 setiap malam... just recently, still hope it works.
  2. Acne problems~ yg ni memang meriah sekali sedang berlaku. Pipi, dahi, buah dada. My mom said its hormone, or maybe im carrying a 'Mr' inside. But seriously, kdg2 routine penjagaan harian pun malas nak buat. Mana nak naik jerawat.
  3. Angin problem~timing makan kena follow betul2... breakfast 7.30-8 am, 10++mesti ada sedikit kudapan,12.30 lunch, 4.30 minum ptg, 7.30 dinner. Kalau skip sket je, confirm naik angin semua, asyik nak tertunggeng je, try nak kentut tak boleh. Usually, boleh diatasi dengan secawan milo panas.
  4. MALAS~memang malas betul nak buat apa2. When i was in mc for few weeks, my mom and my sis came over and stayed for few weeks. Memang heaven, tak payah buat apa, hatta membasuh pinggan sendirik. Kalau nak keluar, adoiii, malas betul nak bersiap bagai... pk2 nak keluar pakai seluar trek, t-shirt, tak payah berbedak2 apa je, tp takut my husband nak jalan jauh2 pulak.
  5. Muntah2 and loya~seriously, mmg dr awal sampai ni dah 3 bulan, mmg takde muntah2, loya2 pernah la ada tp muntah segala tak pernah lagi. I read from somewhere, actually all these vomitting during pregnancy is actually a good sign, showing that ur baby's developing fine. But, what if takde? Kdg2 risau gak, but then my mom pun dolu2 masa mengandungkan kami semua pun takde muntah2...
  6. Breast~ adoiii.... sakit betul. Terusik sket je, mengaduh, membengkak. Is this normal? and for how long will it last?
  7. Mood untuk 'bersama'~sorry, isi sentitif sket. Lately, mmg mood tu sentiasa ada... pantang terpegangcuit sket, mulalah tuan empunya badan nak bermanja2 lelebih sket. But being a very concern and cautious father-to-be, memanglah my husband tidak sudi melayan permintaan bernafsupelik isterinya ni..."I takut lekuk kepala baby nanti" huh... alasan yang sungguh tidak logik...

So, itu lah masalah2 yang sedang dialami kini. Diharap ada lah kawan2 yang sudi berkongsi pengalaman...

Monday, June 14, 2010

Bila suami sedang sakit gigi...


Salam semua...



Bila suami sedang sakit gigi...

Mula la asyik nak cranky....
Serba tak kena itu ini...

Jadi sebagai seorang isteri mithali....

Walaupun sedang preggy...

Tak payah la ko pun nak moody sekali...

Tak de siapa yang layan nanti...

Yang terbaik boleh buat kini...

Layan la suamimu itu sepenuh hati....

Semoga akan dihargai...

Bertambah-tambahlah sayangnya nanti...

Hehehehehehe.... =p

Thursday, June 10, 2010

Dah tiga tahun...

Salam semua...
Post ni sepatutnya keluar awal, tapi dah terlewat 11 hari. hehehehe. 1st June 2010 marked our third wedding anniversary. Alhamdulillah, dah masuk tiga tahun dah usia perkahwinan kami, masih terlalu awal sebenarnya nak menilai, tapi syukur, kerana masih diberi peluang.
dan alhamdulillah, kali ni hadiah teristimewa kami, rezeki dari Tuhan, yang ada dalam perut ni =)
Actually, this is the first time we manage to celebrate our anniversary, just the two of us. 1st ann, kenduri sepupu fairuz di sabak, 2nd ann kenduri my sepupu. So, plan kami sejak awal tahun, nak la pergi dineer ke, vacation ke, tp semua cancel. Since early pregnancy, i had pre-vaginal bleeding, so tak boleh jalan jauh or lama. I dont even had the chance to buy something for my husband as i was forbidden to drive. However, thanks to all these tech facilities, dengan berjayanya telah tempah a bouquet of choc, hntr straight ke office my husband. A suprise i would say, sebab abang kata, glamour dia hari tu =) i bet ramai kawan2 yang pernah buat macam ni kan??? Satu yg tak puas hati, apasal sepang, bersempadan dgn putrajaya, dekat klia, nilai, litar f1 semua, kos penghantaran sampai rm80??????? tapi takpela.... berbaloi. And a suprise for me, my husband belanja makan malam. Bukan candle light segala sebab menurutnya, "kalau candlelight or ala-carte, you tak boleh ambil banyak2, and takut tak kena selera. So, sebab you selera sangat sekarang, i belanja buffet dinner". Bijak...bijak, sebab memang selera makan lebih sket sekarang. Alhamdulillah.


Dan bersempena ulangtahun ketiga perkahwinan kami, i nak buat tagging game.


1. If you can choose 3 words to describe your spouse, what would it be, and why.

2. Sila sertakan bersama sekeping gambar yang menjadi kesayangan anda

Tag ni goes to hehehe, tahu tak ramai yang baca tapi yang selalu rajin tinggalkan komen2...

1. Nadia
2. Cd
3. Wanie (ada 2 wanie tau...)
4. Nurill
5. Shidah... (you can choose a person which means a lot to you...)
sudi2 kan ye... mine will be out next week...

Wednesday, June 9, 2010

Update....Update...

Salam semua....

Hehehe, laaaamaaaa betul tak menulis ye. Maaf2... bukan sengaja, tapi tak tahu kenapa, terasa malas sangat. Still, i read others punya blog, cuma silent reader, komen pun tidak. Begitu la alkisah seorang yang malas. Ok, kita mulakan sesuatu yang saya nak berkongsi dengan kawan2 sekalian...


video


Tarikh klip diambil: 28 April 2010

Masa : 8.00 malam

Lokasi : Secret Recipes, Nilai

Apa ada dalam bungkusan hadiah yang sedang dibuka oleh suami saya tu? Jawapannya...


bukan gambar sebenar


sepasang kasut bayi, sebagai satu simbolik kepada berita yang i khabarkan padanya...





Sebenarnya, kasut tu dah setahun lebih dalam simpanan, and memang dah menjadi my dream, to gave it to my husband, as a symbolic gesture taht he's going to be a daddy, instead of just gave the news. Alhamdulillah.... IM PREGNANT :) Syukur sangat2. Video klip tu sepatutnya panjang sket, tp dah tak boleh ambil. Mungkin kerana terlalu terharu or something, my husband cried. So, i stopped. Kronologinya, i was supposed to undergo an operation, early may. Tp, syarat untuk buat operation tersebut, i mesti period dulu. So, bila dah 28th april i masih belum period, i decided to do upt. Buang air, ltk strip tersebut, dan tinggalkannya untuk buat kerja lain. After about 30 mins, bila i nak buang strip, i noticed that there's double lines. Panik, i terus jumpa my doc, buat ujian darah, and Alhamdulillah.... However, my early pregnancy tak seindah sepatutnya, though im lucky sebab until today masih belum ada rasa2 loya2 atau muntah2, i was on mc for few weeks due to pre-vaginal bleeding. Semakin lama semakin pulih, just as long as i tak banyak berjalan, tak tension2....


Permintaan saya, agar ada sedikit ikhsan daripada kawan2 yang membaca ni, minta tolong aminkanlah doa saya, agar semuanya selamat.... sehingga ke kelahiran bayi kami ini nanti. I donno whether i should be telling this, bukan niat untuk menunjuk2 atau apa, cuma ingin berkongsi cerita dan semoga kawan2 dapat sama2 mendoakan keselamatan dan kelancaran proses kehamilan ini. InsyaAllah....